Pagan Federation International Pagan Federation International Forum Index Wiccan Rede Magazine

17th PFI Conference 22 April 2017

New topic   Reply to topic Pagan Federation International Forum Index => Events
 
Previous :: Next  
Author Message
Lady Bara Post number 23226 Posted: 25th January 2017     Subject: 17th PFI Conference 22 April 2017
View user's profile
17TH. PAGAN FEDERATION INT. CONFERENCE
The Netherlands
Saturday 22nd April 2017.


LOCATION: Ede/Lunteren (the full address will be on the ticket) In the National Park “de Hoge Veluwe “(Right in the geographical centre of Holland.) There is ample parking space.

Opening and closing ritual: Hella Gadellaa en Marinus Kalkman
An earth ritual about Balance, Trust and Harmony. Bring a small symbol to work with.

Doors open at 09:00.
Setting up stalls from 08:00.
From 10.00 till 17.30 Workshops, talks, stalls, drinks.
Meals will be available, salads, various rolls, soup and plate-service etc.

speakers: Marian Green, Klara Adalena, Frigga Asraaf, Hera, Arghuicha and others.

Music by Tobermore, Irish and American Folk. www.tobermore.band

Price of tickets: € 22 for PFI members
€ 26 for non-members
stall, per table € 18 (excl. tickets)

Tickets and tables should be paid in advance to the following bank account number:
IBAN NL59 ABNA 060.60.20.578
BIC: ABNANL2A

Pagan Federation International, The Hague.
Please mention: LUNTEREN... and your name

After you have paid, please send me an email with your full name and address and postal code I will send you the ticket(s) by post.

Also, look regularly at our website for the programme later in the year.
http://nl.paganfederation.org/

and our Facebook group: https://www.facebook.com/groups/PFILageLanden/
Event: https://www.facebook.com/events/1259258217486618/

Contact for information: LadyBara::at::paganfederation.org

Blessed Be,
Lady Bara

January 2017

Bara, born a dog died a Lady.
Morgana Post number 23359 Posted: 9th April 2017     Subject:
View user's profile
Lady Bara wrote:

Just to let you know that it is not possible to use your pin-pas/ debit card at the conference, you have to bring cash !!!

See you all on SATURDAY APRIL 22, 2017 [Very happy]
Lady Bara Post number 23363 Posted: 10th April 2017     Subject: Programme Conference
View user's profile
The programme will be posted on the website today or tomorrow.

Bara, born a dog died a Lady.
Morgana Post number 23369 Posted: 13th April 2017     Subject:
View user's profile
Here is the program for April 22, 2017

See also: http://nl.paganfederati ... -conference/
and
http://nl.paganfederati ... -nederlands/



And an over view of all the speakers this year:
Lady Bara Alexandrian HP’s sinds 1990 en National Coordinator van de P. F. I. secretaris van de Stichting P. F. I. en organisator en gastvrouw van deze 17de conferentie. Verder organiseert zij weekend workshops met bekende binnen en buitenlandse gastsprekers. Contact: ladybara::at::paganfederation.org

Morgana Gardnerian HP’s, International Coordinator van de P. F. I. en voorzitter van de Stichting PFI. Zij geeft workshops en lezingen in diverse Europese landen. Contact: morgana::at::paganfederation.org

Gardenstone. : Germaanse goden in Nederland.
Een lange lezing waarin historische, taalkundige en deels speculatieve informatie wordt gegeven over zo'n 30 á 40 goden en godinnen waarvan de informatie in Nederland werd gevonden of die wijzen op Germaanse volken die destijds in het gebied woonden dat nu Nederland is.
De lezing wordt ondersteund met een presentatie van beelden en teksten. GardenStone is Nederlander, . enige decennia geleden verliet hij zijn vaderland en verhuisde naar Duitsland, waar hij, zijn thuis vond in een kleine stad in het prachtige Taunusgebergte in de Duitse deelstaat Hessen.
GardenStone is een schrijver van (meest) non- fictie artikelen en boeken. Omdat wetenschappelijk onderzoek rondom de historische Germaanse volken bijna een verslaving voor hem is, gaan bijna al zijn publicaties over aspecten van zulk onderzoek. Maar omdat hij in religieus opzicht een heiden is, centraal daarin staat een hedendaagse religie die vaak Asatru wordt genoemd, schrijft hij ook zo nu en dan voor die heidense gemeenschap.

Barbara Anthonissen. "The Otherworld" is een wereld die aan de onze grenst en deze ook overlapt, vooral op bepaalde plekken en op bepaalde tijden. Het is een plaats, een dimensie, waar niet menselijke wezens verblijven. Het is het oorspronkelijke Paradijs... Dit en veel meer, gaan jullie zondag horen, evenals technieken om in contact te geraken met de bewoners van Anderland... ”

Marian Green is een autoriteit op het gebied van folklore en magie, een onderwerp waar ze zich al zo'n veertig jaar in verdiept. Ze schreef meerdere boeken over het onderwerp en is daarnaast hoofdredacteur van het tijdschrift Quest, dat zich bezig houdt met esoterie en natuurmagie. Marian verzorgt in heel Europa seminars, cursussen en workshops over magie en heksenkracht.

Abe van der Veen beter bekend als “Abe de Verteller “. Als verhalenverteller treedt hij op door het hele land. Hiernaast geeft hij ook lezingen over symboliek, verhalende bomenwandelingen en stadswandelingen in Amersfoort. Abe probeert om de innerlijke betekenis van mythen, sagen en sprookjes in zijn boeken aan het licht te brengen. Hij schreef tot nu toe de volgende boeken: 'De symboliek van bomen', 'De verhalen van Amersfoort' en - nieuw deze maand uitgekomen - 'De wijsheid van bomen en kruiden'. Zijn website is www.abedeverteller.nl Leer de bomen en kruiden kennen aan de hand van hun mooiste verhalen en symboliek!. Wist je dat beuk etymologisch verwant is aan “boek “en dat dat komt omdat de oude Germanen hun runen (oude lettertekens) kerfden op beukenbast… Zo kom je van alles te weten over bomen.

Frigga Asraaf (1960) kan bogen op jarenlange ervaring op het gebied van germaans heidendom, runen en seidr (hekserij/sjamanisme binnen het germaanse veld). Als vredesweefster nam ze het initiatief voor het project Vlam voor Vrede. Frigga schreef onder meer ‘Asatru, een naslagwerk’ (www.boekplan.nl). Artikelen van haar hand zijn wereldwijd gepubliceerd. Vlam voor Vrede is een doorlopend project voor vrede. We leven in roerige tijden en stemmingsmakerij is aan de orde van de dag. Voorouderlijke geesten roepen ons tussen de werelden. Ze vragen ons bijeen te komen in de vredesgaard waar immer een vuur brandt en onze seidr voor vrede, veiligheid, saamhorigheid, vrijheid en voorspoed de vlammen doet oplaaien. De vredesgaard heet alle vredeshoeders welkom: mensen, voorouders, goden, geesten van alle tradities, geloofs- en levensovertuigingen, allen die bereidt zijn tot samenwerking voor het goede van al wat leeft, van het meest nietige wezentje tot en met de aarde zelf. Op een dag als de jaarlijkse PFI-conferentie komen heidenen en paganisten van allerlei pluimage bij elkaar en kunnen we ons samen inzetten voor vrede, middels een ritueel.
De negen werelden. Runen: Tekens in Lichaam en Geest"Wat zijn Runen?" Iedereen heeft hier wel een idee bij. Letterlijke betekenissen verwijzen naar 'Fluisteren' en 'Geheim'.Maar welk geheim wordt er dan fluisterend bewaard in de Runen?"Wat doen de Runen met ons?" en "Wat kunnen wij allemaal doen met Runen?"In deze workshop hopen we je te laten zien, voelen en ervaren wat de Runes op een eenvoudige lichaamsgerichte manier in jouw leven kunnen betekenen!
Klara Adalena is priesteres, drummer, trainer en coach en haar passie is in vurige rituelen de verbinding maken met jezelf, elkaar en de Godin. In haar boek Leven en Geluk beschrijft ze de inwijdingsweg uit de oude Godinnen culturen en elk ritueel is voor haar een uitnodiging om deze weg te gaan. Ritualdance! Is een vurig ritueel waarin drum, invocatie, dans, en dedicatie door elkaar geweven worden in een reis naar de Godin en God. Eclectisch, liefdevol en niets ontziend neemt Klara je mee op een magische reis door een intentionele en gedragen ruimte. Kan je je geven en deel worden van de stroom? Kan je je inbrengen en de vonk zijn die het vuur weer laat oplaaien? We stromen door vloeiend, heftig, wild, devoot en stil in cirkels en spiralen en herinneren ons het mysterie dat we nooit vergeten mogen: als we dat wat we zoeken niet vinden in onszelf, zullen we het nooit vinden buiten onszelf. Als je wilt, breng je drum mee en je intentie- wat is waardevol in jouw leven en wil je laten groeien of eren met de energie van lente, liefde en deze prachtige cirkel? We dansen op blote voeten.

Hella Gadellaa, Protection en oefening. Door de eeuwen heen is men altijd bezig geweest met Healing, oftewel genezen. Gedurende deze tijd zijn er veel methodes met hun eigen visie geweest. Vele gekomen en gegaan, sommigen gebleven. Eén van deze gebleven methodes is de Magische vorm. Wat is hier de visie en methode van? Waar onderscheidt zich deze van de anderen? En niet te vergeten wanneer zet je deze methode in?

Marinus Kalkman is een professionele verhalenverteller op festivals, huiskamers, bedrijven en organisaties. Hij verteld oude verhalen zoals “Het Noorderlicht” of “de twee wolven” maar ook “de dochter van Pan “uit het boek van Dion Fortune. Deze keer gaat zijn verhaal “over de ziel die niet geboren wilde worden “ook van Dion Fortune. Voor informatie bezoek: www.historyteller.nl

Hera (Unna Berg) en Arghuicha (René Delaere) Hera en Arghuicha zijn van oorsprong traditionele Alexandrian heksen, sinds 1988 ingewijd en opgeleid door Elsy Kloeg en Kobus van Doorne in de eerste Alexandrian coven in Nederland. In 1992 hebben zij de Greencraft traditie opgericht, vele heksen opgeleid en uit hun traditie zijn een groot aantal covens ontstaan, merendeels in Belgie maar ook een aantal in Nederland. Arghuicha is actief in het leiden van zgn. "boomwandelingen" in de bossen rond Hulst en in Belgie. Hera houd zich bezig met Ierse Dans en heeft een jarenlange opleiding Sacrale Dans gevolgd en afgerond. Beiden zijn ook al jaren actief binnen de vrijmetselarij.

Hannelore Goos earned her astrological skills in the former "Astrologischen Arbeitskreis" in Frankfurt, her teachers being among others Manfred M. Herm, Edith Wangemann and Bernd A. Mertz. An intensive literature study supplemented lectures and seminars. Since 2001, she deals mainly with astrological basic research, in particular the doctrine of signatures. : Roman Religion.
From the beginning on the inhabitants of the city of Rome, the Romans, formed a multicultural society of Italic peoples, Etruscans, Greeks and Phenicians. Their religion was a mixture of Gods from all these. In order to form a state cult they developped a special understanding of Religion, described by Cicero and not comparable with any other Religion in Antiquity. The lecture demonstrates the uniqueness of Roman piety generally and especially in respect of the God Saturnus.
Show:   
New topic    Reply to topic Pagan Federation International Forum Index => Events
Show YouTube films :: Event :: Begin 22-04-2017 at 09:00 :: End 22-04-2017 at 22:00

All times are GMT + 1 hour
Overviews
  New posts :: Recent posts :: 24 hour digest :: Search

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

 

Admin

phpBB 2.0.23 © 2001-2008 phpBB group